• This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • 606328751-606328755

Notice: Undefined property: YtTemplate::$_tagPG in /home/u442880971/public_html/plugins/system/yt/includes/site/lib/yt_template.php on line 245

Acadèmia de Ballet

Sociis nulla interdum et

Vols aprendre ballet i dansa? informa't dels grups i horaris de la teva edat, i vina i participa de les activitats organitzades per l'escola de Ballet de s'Obrador de Músics Marratxí.

 

 

 

GRUPS D'INICICACIÓ A LA DANSA

 

Els beneficis de practicar qualsevol tipus de dansa a edats primerenques són múltiples i integrals, ja que poden tenir un efecte terapèutic en tots els aspectes psicomotors dels nens. Sent la dansa, a més, un valor adquirit per a totes les parcel·les de la vida.

 

Higiene postural i desenvolupament físic

En concret, els professional opinen que  a través del ball s'ensenya als nens a aconseguir una bona postura corporal o a corregir mals hàbits posturals, així com també a millorar els casos de peus plans (sempre que l'exercici sigui regular i perllongat).
De la mateixa manera, molts de ballarins, i asseguren que els beneficis de totes les disciplines de la dansa infantil són innombrables. No obstant això, destaca l'ajuda que proporciona al desenvolupament de la motricitat fina i gruixuda, i a la millora dels reflexos i l'agilitat.

 

Desenvolupament soci-afectiu i creativitatPerò els beneficis no acaben en el desenvolupament físic, sinó que també proporciona una important ajuda a nivell mental. Els especialistes en formació de nens i joves ballarins, destaque que el ball afavoreix el reconeixement de la coordinació del cos, fomenta el sentit de la sensibilitat musical, estimula l'atenció, contribueix al desenvolupo soci-afectiu i emocional, i promou l'equilibri, la gràcia, i l'expressió creativa i artística.

El paper del mestre és fonamental perquè el nen aprengui dins d'un espai amè: “L'ensenyament del respecte per un mateix i pels altres, amb tolerància, afecte i comprensió, els ajuda a enfortir la seva autoestima i a relacionar-se satisfactòriament amb el seu entorn, alhora que es desemboliquen en activitats de coordinació, destresa i comunicació, coneixent el cos amb els seus límits i possibilitats”.

Com a complement a aquestes característiques, molts de professionals de la dansa destaque que la pràctica dancística en els més petits els aporta disciplina, el desenvolupament de l'oïda, l'expressió corporal, la memòria, millora les relacions interpersonals mitjançant el treball en equip, i desenvolupa la creativitat i la sensibilitat.


Beneficis integrals

Per tant, no es pot establir què aspectes es potencien o es desenvolupen més en el nen, ja que s'intenta oferir una formació global. Cada nen va despertant les seves capacitats aconseguint enriquir-se en diferents àrees. “Uns adopten major confiança en si mateixos i milloren notablement la timidesa, uns altres se senten fascinats amb la bellesa de la música, a alguns els encanta crear els seus propis balls, i a uns altres, en canvi, els motiva saltar i girar.

 

(Publicat en Cos i ment, En profunditat per minidanza , Practicar dansa té beneficis integrals en el nostre cos” (Sonia González, ballarina i coreògrafa)

 

La dansa ajuda a la coordinació i a la flexibilitat dels nens


Entre les activitats extraescolars més populars no només està el futbol, el bàsquet, el tennis, la natació o les arts marcials, també hi ha molts nens i nenes que es decanten per disciplines musicals. Entre elles destaca el ballet o dansa clàssica, un exercici que el seu objectiu és explicar una història únicament amb el moviment del cos.

Considerat com a Art Escènica, el ballet requereix molta concentració a nivell psíquic, i flexibilitat, coordinació i ritme musical a nivell físic. Per això es recomana que aquesta disciplina comenci a practicar-se des d'una edat molt primerenca, els 3 o 4 anys, que és quan l'aparell locomotor dels nens pot assimilar i interioritzar amb més facilitat i soltesa els moviments i tècniques de la dansa.
Beneficis del ballet per a nens i nenes

Ballet infantil

El ballet, a més d'art, és un exercici que compta amb múltiples i positius beneficis, tant físics com a psíquics, per als nens. Danzaballet.com enumera l'àmplia llista d'avantatges a nivell físic:

- El ball estimula la circulació sanguínia i el sistema respiratori.

- Afavoreix l'eliminació dels greixos.

- Contribueix a corregir males postures.

- Ajuda a guanyar elasticitat

- Exercita la coordinació, l'agilitat de moviments i l'equilibri.

- Col·labora en el desenvolupament muscular i la forma de la columna.

- Ajuda al desenvolupament de la psicomotricitat, a l'agilitat i coordinació dels moviments.

- Permet millorar l'equilibri i els reflexos.

- Pot ajudar a corregir problemes com el 'peu pla'. Amb el ballet, les posicions que adopta el peu durant la classe, la major part del temps arquejat, poden fer que a poc a poc es corregeixi el defecte.

- És una bona tècnica per combatre l'obesitat infantil i el colesterol.

- Desenvolupa l'expressió corporal, l'oïda i la memòria.


Per què és important ballar amb els nens

- El ballet és un exercici molt rígid, que exigeix i ensenya disciplina tant física com a mental, ajudant en el desenvolupament de la personalitat dels nens.

- Desenvolupa la sensibilitat dels petits, permetent que flueixin els seus sentiments amb total llibertat.

- Ajuda a la socialització dels nens més tímids i a superar aquesta timidesa.

- Relaxa i allibera adrenalina.

- Millora l'autoestima i redueix símptomes d'estrès o ansietat, augmentant la confiança del nen en si mateix.
L'origen del ballet


La paraula 'ballet' té el seu origen a França i es tradueix com ballar. Va començar al segle XVII com un passatemps per als nobles; ballarins acudien a les corts italianes i franceses per actuar davant els Reis i les classes més acomodades. La seva evolució i especialització ha donat lloc al fet que avui dia existeixin, a nivell general, quatre estils de ballet: romàntic, clàssic, modern i de Diághilev.

Encara que el teu fill es decideixi per una o una altra disciplina, hi ha set moviments bàsics en aquesta dansa clàssica que no varien d'una modalitat a una altra: saltar, estirar, doblegar, elevar, girar, lliscar i llançar o precipitar.

 

 

GRUPS DE BALLET HORARIS DE LES CLASSES DE BALLET
Grup Infantil ( 3-5 anys) Dilluns de 17:30 a 18:30 a l'Aula J.S.Bach
Grups Juvenils (7-99) Dilluns de 17:30-18:30- Dilluns 18:30-19:30 i Dimecres 17:30-18:30, i 18:30-19:30

 

Informa't per e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.o pots passar en persona a parlar amb nosaltres al centre, qualsevol horabaixa des de les 18:30-20:30 ens trobaràs a administració!