• This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • 606328751-606328755

Escola de Teatre Musical Rafel Brunet

Un musical o "teatre musical" és un gènere musical típic de la cultura nord-americana, encara que també se solen realitzar en altres països. És una forma de teatre que combina música, cançó, diàlegs i ball. Solen ser representats en grans escenaris, com els Teatres d'occident a Londres o a Broadway a Nova York.

 

Característiques

El musical remunta els seus orígens a diverses fonts teatrals del segle XIX, inclosa l'opereta, l'òpera còmica, la pantomima, el minstrel xou, el vodevil i el gènere burlesco.

Història

El teatre musical producció teatral en la qual s'integren, en una trama dramàtica, cançons i cors, acompanyaments instrumentals i interludios i, sovint, també danses. Aquest gènere va sorgir a Europa del segle XIX ho invento Asof Over, com un despreniment de l'opera, en l'Anglaterra on s'estableix l'opera còmica i el Music Hall, seguidament s'expandeix a França, Alemanya, a Espanya apareix com genero noi o la sarsuela. Molt després es va desenvolupar a Estats Units, durant la primera meitat del segle XX.

El musical modern es va desenvolupar per etapes, des del Xou Boat (El vaixell-espectacle, 1927), fins a les fantasies de jazz de la dècada de 1930, i els musicals dramàtics de la de 1940 com Oklahoma (1943), Carousel (1945) i South Pacific (1949). En les dècades de 1960 i 1970 la pujada dels costos de producció i salarials van apagar molts grans teatres, mentre que proliferaven petites companyies experimentals no comercials conegudes com el 'off-Broadway' i 'off-off Broadway'.

Avui dia, és rar trobar obres noves en els autèntics teatres de Broadway, els espectacles dels quals principalment se centren en el musical britànic, les reposicions o alguna representació per a estels consagrats.
 
 
RAFEL BRUNET és a s'Obrador des del 2011, és el director artístic i teatral i director de l'escola de Teatre Rafel Brunet. La seva llarga trajectòria i bona feina feta a Mallorca al llarg d'aquests anys l'avalen sobrradament per a posar en marxa aquest projecte, com és el d'una escola de Teatre Musical Seriosa i que a la llarga pot arribar a ser una gran cantera per a molts dels espectacles que produexi anualment.
 
L'escola treballa en grups de diferentes nivells i edats, i treballan trimestralment cercant unes metes a nivell interpretatiu i d-aprenentage.
Anualment es representa una obra de Teatre, on el grup juvenil i el pre professional treballen junts.
Els més petits creen una obra per nadal, una obra per pasqua i treballen per fer un muntatge final pel mes de juny.
 
 LES ESPECIALITATS IMPARTIDES AL CENTRE:
 

Interpretació

  En l'art, la interpretació pot arribar a tenir un component fortament subjectiu; la vivència que transmet l'obra de l'autor i la vivència que es produeix en l'espectador en relació amb l'objectivitat de l'obra, són essencialment relatives.
la “representació” teatral, requereix al seu torn la interpretació d'uns “actors” per a la recepció de l'obra per part del públic.

Tornar

Cant i tècnica vocal

   L'emissió controlada de sons de l'aparell fonador humà (veu) , seguint una composició musical. El cant també ocupa un lloc importantíssim dins de la música perquè és l'únic mig musical que pot integrar text a la línia musical. Perquè la veu pugui ser produïda correctament, el cantant ha de posseir una tècnica vocal que li permeti usar la seva veu de manera eficient. El conjunt de tècniques que constitueixen allò que coneixem com a tècnica vocal, poden ser apreses en classes o de manera autodidacta. El desenvolupament de la tècnica vocal permet des de l'ampliació del rang vocal fins al control del volum.

Tornar

Dansa moderna, jazz i fusió.

   La dansa moderna és un gènere de dansa que es basa en la interpretació i visió individual del ballarí o coreògraf. Aquesta expressió artística es comença a forjar a principis del segle XX i rumpe amb les regles i criteris del ballet clàssic. Els seus moviments són una expressió lliure i fluïda d'estats, emocions, metàfores o idees abstractes. No segueix passos ni moviments estructurats per endavan

Tornar

Treball de Clown

   El clown és una de tantes tècniques que té el teatre, és el mètode d'actuar del pallasso traslladat a l'univers de l'actor. L'artista que fa clown crea la seva pròpia rutina i el seu propi personatge sense haver de seguir tradicionalment a un director. En teatre aquesta sistema consisteix a contactar-se amb el públic trencant la quarta paret, la que separa a l'actor de l'espectador. Un actor clown es diferencia d'un altre que no ho és per l'estat físic: entrena, treballa molt amb el cos, realitza caigudes, acrobàcia i a més té una connexió amb l'espectador a partir de la mirada, encara que no parli està comunicant-se amb ell.

Tornar

Creació de vestuari

El teatre és una manera màgica d'escapar de la realitat i el vestuari és una part essencial per aconseguir aquesta fantasia. El vestuari millora l'aspecte dels personatges i la seva actuació en l'escenari a part d'agregar drama i intriga a la història. Seguint aquests principis de disseny, pots crear vestuaris teatrals que delectin tant als actors com al públic

tornar

Diverteix i aprén en un entorn inmillorable

El centre a més de les classes conjuntes de cant, ofereix el servei de classes de cant amb qualsevol de les mestres que actualment treballen a obrador de músics, que en  olts de casos són un punt for t a l'hora millorar individualment i tenir una progressó explosiva per treure el major rendiment individuals dels nostres alumnes.

 

tornar

Quins grups us oferim?

Vestibulum id urna

HORARIS I DIA DE CLASSE.

Els grups de Teatre Musical són els divendres horabaixa  de 18:00 a 20:00 hores. 

Els tres grups s'imparteixen a la mateixa hora al centre, un a l'aula Wagner, a l'aula Bach i també a l'aula mozart, el centre esta habilitats nous espais per a poder ampliar l'oferta de grups i d'hores de treball per al proper curs. Cada grup té el seu professors, cada setmana es treballa un aspecte diferente, una cant l'altres ball, i tenim present dues setmanes d'interpretació..

Si estas interessat en apuntar-te a Teatre Musical pots venir a fer una prova totalment gratuita, si si t'agrada pot fer la inscripció.

 

    • Grup iniciació  ( des dels 3 anys fins als 6)
    • Grup infantil (des dels 6 fins als 12)
    • Grup Juvenil (dels 12 als 20 anys)

Que pensen els nostres alumnes?

 molts divertit hem aprés molt aquest curs i hem fet una bona actuació de fi de curs. 

Joana Maria, grup juvenil

 Cantar, interpretar i divertir-se..  

Joan, grup juvenil

 ha estat una bona experiència, he fet amics i m'he divertit!

Miquela, grup juvenil