• This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • 606328751-606328755

Ballet i Dansa a s'Obrador

Ballet infantil aporta molts de beneficis en la infància

 

 

 


La dansa ajuda a la coordinació i a la flexibilitat dels nens


Entre les activitats extraescolars més populars no només està el futbol, el bàsquet, el tennis, la natació o les arts marcials, també hi ha molts nens i nenes que es decanten per disciplines musicals. Entre elles destaca el ballet o dansa clàssica, un exercici que el seu objectiu és explicar una història únicament amb el moviment del cos.

Considerat com a Art Escènica, el ballet requereix molta concentració a nivell psíquic, i flexibilitat, coordinació i ritme musical a nivell físic. Per això es recomana que aquesta disciplina comenci a practicar-se des d'una edat molt primerenca, els 3 o 4 anys, que és quan l'aparell locomotor dels nens pot assimilar i interioritzar amb més facilitat i soltesa els moviments i tècniques de la dansa.
Beneficis del ballet per a nens i nenes

Ballet infantil

El ballet, a més d'art, és un exercici que compta amb múltiples i positius beneficis, tant físics com a psíquics, per als nens. Danzaballet.com enumera l'àmplia llista d'avantatges a nivell físic:

- El ball estimula la circulació sanguínia i el sistema respiratori.

- Afavoreix l'eliminació dels greixos.

- Contribueix a corregir males postures.

- Ajuda a guanyar elasticitat

- Exercita la coordinació, l'agilitat de moviments i l'equilibri.

- Col·labora en el desenvolupament muscular i la forma de la columna.

- Ajuda al desenvolupament de la psicomotricitat, a l'agilitat i coordinació dels moviments.

- Permet millorar l'equilibri i els reflexos.

- Pot ajudar a corregir problemes com el 'peu pla'. Amb el ballet, les posicions que adopta el peu durant la classe, la major part del temps arquejat, poden fer que a poc a poc es corregeixi el defecte.

- És una bona tècnica per combatre l'obesitat infantil i el colesterol.

- Desenvolupa l'expressió corporal, l'oïda i la memòria.


Per què és important ballar amb els nens

- El ballet és un exercici molt rígid, que exigeix i ensenya disciplina tant física com a mental, ajudant en el desenvolupament de la personalitat dels nens.

- Desenvolupa la sensibilitat dels petits, permetent que flueixin els seus sentiments amb total llibertat.

- Ajuda a la socialització dels nens més tímids i a superar aquesta timidesa.

- Relaxa i allibera adrenalina.

- Millora l'autoestima i redueix símptomes d'estrès o ansietat, augmentant la confiança del nen en si mateix.
L'origen del ballet


La paraula 'ballet' té el seu origen a França i es tradueix com ballar. Va començar al segle XVII com un passatemps per als nobles; ballarins acudien a les corts italianes i franceses per actuar davant els Reis i les classes més acomodades. La seva evolució i especialització ha donat lloc al fet que avui dia existeixin, a nivell general, quatre estils de ballet: romàntic, clàssic, modern i de Diághilev.

Encara que el teu fill es decideixi per una o una altra disciplina, hi ha set moviments bàsics en aquesta dansa clàssica que no varien d'una modalitat a una altra: saltar, estirar, doblegar, elevar, girar, lliscar i llançar o precipitar.

 

 

 

 

Informa't per e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.o pots passar en persona a parlar amb nosaltres al centre, qualsevol horabaixa des de les 17:30-20:00 ens trobaràs a administració!